Paralegal certificering – Voors en tegens

Paralegal certificering is een relatief nieuwe carrièrepad in het juridische veld. Het is zelfs relatief nieuw in de zin dat dit de eerste carrièrepad specifiek voor paralegals te nemen op het gebied van de wet.

Zodra paralegals ontvangen certificering zijn ze in staat om een baan te krijgen als paralegal. Het is echter belangrijk op te merken dat, ook al krijgen ze certificering, ze nog steeds nodig zou kunnen hebben om door te gaan met een aantal juridische opleiding. Dit geldt met name als een paralegal eindigt gespecialiseerd in een bepaald gebied van het recht.

Waar anders zijn paralegals nodig?

Het beroep van een paralegal wordt steeds veeleisender dan ooit tevoren. Voor starters, zijn advocatenkantoren steeds meer vertrouwen op hun vermogen om gespecialiseerde taken uit te voeren bij de beslissing welke zaken worden geprioriteerd. Bijvoorbeeld, zijn complexe medische proeven die deskundige hulp nodig steeds meer in de wacht gezet tot na de proeven zijn voltooid.

Deze toegenomen behoefte aan paralegals was wellicht onvermijdelijk, maar zij heeft een aantal unieke uitdagingen met zich meegebracht in de vorm van een grote vraag naar paralegals.

Concurrentie voor Paralegal banen

Na certificering kunnen paralegals solliciteren naar functies bij bedrijven, overheden en/of advocatenkantoren. Zij kunnen ook op zoek gaan naar posities op hun eigen, zoals door pro bono werk voor een lokale non-profit organisatie.

Zelfs zonder certificering kunnen degenen met de wens en de bereidheid om het werk te doen, hun weg vinden naar een baan in het veld.

Deze uitdagingen op de arbeidsmarkt hebben de paralegal veld een van de meest concurrerende beroepen rond.

 

 

Werkgelegenheidsbeeld

ProBono of niet, de paralegal sector zit in de lift. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics verwacht dat de werkgelegenheid tussen 2008 en 2018 met 20 procent zal groeien, sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen.

Als u een certificaat behaalt, zijn uw kansen op werk groot en gevarieerd.

Als u geïnteresseerd bent in recht, civiele geschillen, medische zorg, verzekeringen of boekhouding kunnen paralegals in het hele land posities vinden in deze specialiteiten en beschikken zij over de middelen om hen te ondersteunen bij het vinden van posities.

Soorten van Paralegal Banen

Er zijn vele soorten van paralegal banen. Deze omvatten:

* Overheid Paralegal Jobs

* Schuld Schikkingen

* Bedrijfsorganisaties

* fiscaal recht paralegal

* Financiële Instellingen

* Verzekeringsmaatschappijen

* Instituten

* Beheersmaatschappijen

* Advocatenkantoren

* Farmaceutische bedrijven

*Marketing Bedrijven

* Media conglomeraten

Het vinden van een Paralegal Job

Het vinden van banen als paralegal in overheidsinstellingen zoals de Amerikaanse regering is vrij eenvoudig.

De meeste, zo niet alle, uitzendbureaus hebben vacaturebanken op hun websites. Op de vacaturebanken kunnen op verschillende tijdstippen gedurende de dag vacatures worden geplaatst. Paralegals wordt aangeraden om vroeg in de ochtend te zijn, omdat dit het moment is waarop ze de meeste kans hebben om te worden aangenomen.

Het vinden van een andere baan is echter niet zo gemakkelijk. Sommigen wachten met plezier op de dagen dat er vacatures worden geadverteerd, terwijl anderen blij zijn een plaats te vinden in een plaatselijk of nationaal – soms zelfs internationaal – bedrijf.

Waar vind je werk?

Het vinden van paralegal banen is niet ingewikkeld als het klinkt. Echter, er zijn een aantal dingen in gedachten te houden.

o Praat met collega’s. Dit is vooral belangrijk als u een baan zoekt in een meer traditionele omgeving. Denk aan collega’s als je eerste lijn van verdediging bij het vinden van werk. Als iemand op het werk kent een andere paralegal, kunnen ze ook weten van een andere advocaat die op zoek is naar een paralegal.

o Informeer bij de nationale en lokale orde van advocaten. Als u een vergunning hebt in uw staat, praat dan met de balie van uw staat over vacatures, of zelfs als u niet zeker bent. Er zijn genoeg links op het internet om banen bij de balie te vinden.

o Informeer ook bij personeelsafdelingen van andere organisaties, zoals vakbonden. Misschien hebben zij openingen, vooral openingen voor een leerlingenprogramma.

o Als u betrokken bent bij rechtshulp of juridische aanwerving, dan kunt u ook praten met die organisaties die werklozen aan een baan helpen.

o Ten slotte kunt u bij de plaatselijke rechtbanken informeren. U zult bij de rechtbanken in uw omgeving moeten nagaan of zij openstaande vacatures hebben. Soms hebben de rechtbanken meerdere openingen, en andere keren hebben ze geen openingen. Als je iemand kent die op zoek is naar een vacature, neem dan contact met hem of haar op!