Is de verkoop van uw sloopauto een haalbare optie?

Als u de eigenaar bent van een auto die 10 jaar of ouder is, kunt u geld besparen door hem te verkopen. In het huidige economische klimaat zijn er een aantal manieren om geld goed te gebruiken zonder een lening te hoeven afsluiten of veel te hoeven lenen.

Een van de mogelijkheden is het kopen van een nieuwe auto, beter bekend als een nieuwe of gebruikte auto. U kunt een auto via een dealer kopen, hetzij via een particulier, hetzij via een dealer. U krijgt vaak een goede garantie bij zo’n auto en hij zal bijna nieuw zijn. Er zijn echter bepaalde problemen verbonden aan nieuwe voertuigen. Ze zijn gemakkelijk te beschadigen en ze vereisen aanzienlijke hoeveelheden onderhoud. Ze kunnen erg duur zijn om in te rijden, vooral als u in een stad woont met overvolle, verbale wegen. Zelfs als u een goede garantie hebt, want ze zijn niet echt duur, kunnen de kosten van het regelmatig onderhoud van uw auto een groot deel van uw geld opslokken.

Een andere optie is om uw auto te slopen. U kunt contact opnemen met een autosloperij en een sloopbedrijf en regelen dat uw auto wordt opgehaald en afgevoerd. Het voertuig wordt dezelfde dag of binnen enkele dagen afgevoerd. U hoeft geen spullen in uw auto achter te laten; deze spullen worden naar de bergingsplaats gebracht. De eerste optie is goedkoper, maar u bent tot op zekere hoogte beperkt. U kunt geen voorwerpen in uw voertuig plaatsen. U bent ook verplicht om de sleutels van het voertuig te houden, niet alleen voor identificatie, maar ook om juridische redenen. De laatste optie voor het verwijderen van uw voertuig is om contact op te nemen met een autosloperij, en dan zullen zij uw auto voor u verwijderen en u een kleine vergoeding betalen. Als de totale verwijderingskost goedkoper is dan het betalen voor een sleepdienst, dan is dat een extra stimulans.

 

 

Als u overweegt uw auto te verkopen, moet u bepalen hoeveel uw auto waard is. Het is het beste als u de echte waarde van uw auto kent voordat u hem verkoopt. Meestal realiseren mensen zich niet wat hun auto waard is en verkopen ze hem voor een belachelijk hoge prijs. De beste techniek is om de standaard prijsindicatoren online te controleren, zoals het Kelley Blue Book en het Black Book. Deze websites laten zien wat uw auto gemiddeld waard is.

Voor iemand die net een nieuwe auto heeft gekocht, kan het moeilijk zijn om de waarde van uw auto bij te houden. Uw auto in goede staat houden is echter relatief pijnloos. Het enige wat u hoeft te doen is uw auto naar de wasstraat brengen, en uw auto zou in redelijk goede staat moeten zijn. Als u denkt over het verkopen van uw auto voor de hoogste prijs, dan moet u ervoor zorgen dat de auto in goede staat is, want het zal u meer geld opleveren als u hem verkoopt in vergelijking met een auto die er slecht onderhouden uitziet. De beste optie is om uw auto te onderhouden zodat hij er goed uitziet. Het is aan te raden dat u bonnetjes bewaart voor kleine en middelgrote auto’s als bewijs van hoeveel geld u hebt bespaard. U kunt ook een ontvangstbewijs van de wasstraat die u gebruikt voor uw auto wassen.

Onderhoud voor uw voertuig is ook zeer belangrijk. U moet de olie om de 5000 mijl verversen, of als u geluk hebt, krijgt u een nieuwe oliefilter. U moet de luchtfilter om de zes maanden, of als het zeldzaam is om een luchtfilter te vinden, moet je het elke 12000 mijl. Door regelmatig onderhoud, verlengt u de levensduur van uw auto, en verhoogt u ook de doorverkoopwaarde van uw auto. Als u uw auto te weinig wast, of wat zout op na de winter laat, zult u was verwijderen, die indien gelaten op, de verf van uw auto kan beschadigen. Ook, zijn er sommige carwashes, die geen citroenen kunnen gebruiken, zodat het hebben van uw voertuig dat eens per jaar wordt schoongemaakt ook in een hogere resellwaarde zal resulteren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de diensten die u ter beschikking staan. Als u een klassieke auto of een auto voor verzamelaars hebt, dan is het laten detailleren ervan precies wat u moet doen. De meeste van de verzamelaars auto’s, zoalsbacksregulators, zitten in dezelfde algemene ruimte. Als u daar professionele service laat uitvoeren, krijgt u hem weer in topconditie.

Als u een lijst wilt zien van de diensten die een speciaalzaak aanbiedt, neem dan contact met hen op en vraag de lijst op. Van daaruit kunt u zien wat er mogelijk is, en hoe u geld kunt besparen door de dienst naar u toe te laten komen. Als u sommige van de dingen zou willen zien die het kan doen, contacteer de winkel en vraag hen of zij dingen aan de lijst kunnen toevoegen. Als al het andere mislukt, rijd dan langs de winkel en vraag het.